Софийски градски съд (СГС) одобри споразумение, с което обвиняемият Чавдар Бахчевански

...
Софийски градски съд (СГС) одобри споразумение, с което обвиняемият Чавдар Бахчевански
Коментари Харесай

Осъдиха кандидат-депутата, хванат с кокаин в Пловдив

Софийски градски съд (СГС) утвърди съглашение, с което обвиняемият Чавдар Бахчевански се признава за отговорен в осъществяването на закононарушение по член чл. 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс и му се постанова наказване „ отнемане от независимост " за период от 1 година, „ санкция " в размер на 500 лева и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство " за период от 1 година.

 На съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс осъществяването на наказването „ отнемане от независимост " се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Съдът одобри, че в хода на следствието са събрани доказателства, които поддържат самопризнанието на обвинения, че на 10.09.2022 година, към 19:45 часа, в гр. Пловдив е управлявал лек автомобил след приложимост на високорисково наркотично вещество кокаин. Решаващият правосъден състав счете, че постигнатото съглашение е в сходство със закона и морала, заради което с определение го утвърди. 

Разследването е почнало като бързо произвеждане в 06 районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Пловдив под управление и контрол на Районна прокуратура – Пловдив. В хода на следствието е било открито, че Ч. Б. е регистриран като претендент за депутат в изборите за народни представители, планувани на 02.10.2022 година Поради това делото е изпратено на Софийска градска прокуратура (СГП), където е признато по подготвеност. Съгласно член чл. 35, ал.4 от Наказателно-процесуален кодекс на Софийски градски съд като първа инстанция са подсъдни делата за закононарушения, осъществени от лица с имунитет и надлежно способена да организира следствията по тези каузи е Софийска градска прокуратура. Разследването е предоставено на следовател в отдел „ Следствен " на СГП поради наредбата на член 194, ал.1, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, съгласно която за закононарушения, осъществени от лица с имунитет, следствието се организира от следовател.

Чавдар Бахчевански е притеглен като обвинен откакто имунитетът му е бил снет по планувания в закона ред.

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР